بررسی درمانی #هلیله در قلمرو تجربه
?بررسی درمانی #هلیله در قلمرو تجربه?
?میوه هلیله به انواع سیاه،زردوکابلی تقسیم می شود.
?انواع هلیله به لحاظ مراحل مختلف رسیدن هلیله تقسیم می شود.
?هلیله کابلی رطوبت های ناشی از غلبه صفرا و بلغم را در قالب اسهال برطرف می کند.
?هلیله کابلی تقویت کننده معده است.
?هلیله کابلی تقویت کننده مغز و حافظه است.
?هلیله کابلی تمام گرفتگی ها از قبیل گرفتگی عروقها را باز می کند.
?در تمام خواص هلیله دم کرده یا خیسانده ان موثرتر از جرم خشک انست.
?در موقع دم کردن نبایدزیاد جوش بخورد زیرا در این صورت قدرت دارویی ان کاهش می یابد.
?هلیله ها مسهل اخلاط رقیق اند.
?برای انکه هلیله ها بتوانند مسهل اخلاط غلیظ باشند لازم است با بنفشه و فلوس ترکیب شوند.
?معمولا نباید هلیله ها را کاملا نرم و ساییده کرد و بهتر است که نیم کوفته مصرف شود زیرا خاصیت ان به شکل نیم کوفته بیشتر حفظ می شود.
?نیم کوفته هلیله زرد علاوه بر خواص فوق برای مالش و شستشوی دندانها به منظور جلوگیری از خونریزی ریشه دندان و تقویت لثه ها و رویاندن گوشت لثه مفید است.
?مالش پودر هلیله زرد به مقعد و خوردن دم کرده ان برای اسهال خونی مفید است.
?مقدار خوراک هلیله در مورد خیس کرده یا دم کرده ان 40 گرم است.
?گرد سوخته هلیله کابلی نیز برای تقویت دندان و لثه و جلوگیری از خونریزی مفید است.
?هلیله کابلی مدر است بنابراین در موارد عدم دفع ادرار و سنگ مثانه و اب اوردن شکم نیز مفید است.
?هلیله سیاه هندی مسهل سوداست.
?هلیله سیاه برای تصفیه خون از مواد سوداوی مفید است.
?هلیله سیاه برای تقویت روده ها و تسکین درد بواسیر مفید است.
?نگه داشتن و مکیدن ان در دهان برای تقویت لثه ها مفید است.
?اگر هر روز یک عدد هلیله کابلی که دانه ان بیرون اورده شده باشددر دهان گذارده شود و جویده شود تا تمام ان فرو رودو بلع شود برای لقوه بسیار مفید است.
?هلیله سیاه مضر کبد است واز این نظر باید با عسل خورده شود.
?مقدار خوراک از جرم هلیله سیاه تا 10گرم و در دم کرده ها تا35 گرم برای خوراک است.
?مربای هلیله معده را تقویت می کند و پرزهای معده را مستحکم می کندوبرای هضم غذا بسیار مفید است.
?مربای هلیله اشتها را زیاد و نفخ معده را تحلیل می برد.
?مربای هلیله از سفید شدن مو جلوگیری می کند.
?مربا اگر با عسل درست شود برای کاهش نسیان و فراموشی و افزایش دید چشم مفید است.
?هسته هلیله زرد بایستی جدا شود.